Om bygården og historie

Dronningensgate 27

Bygårdens historie

Dronningensgate 27 er et bygg mange mossinger har et forhold til. Særlig de som jevnlig vanket på utestedene Parketten og Lux. Gården ble oppført i 1960 på en tomt der det før var en uterestaurant som ble kalt «Stripa» (nede til høyre i bildet). Det var Moss Handelsstands Forening og Odd Fellow Logene i Moss i fellesskap som var byggherre og eiere av eiendommen.

Odd Fellow logene hadde sine møtelokaler i hele 4. etasje og Handelsstanden hadde møterom i deler 3. etasje. De resterende arealene ble leid ut til forskjellig næringsvirksomhet, hvorav Restaurant Parketten i 2. etasje var den mest kjente leietakeren.

I 3. etasje holdt også Park Fysioterapi til i flere år og mange vil nok huske  Svaneapoteket som hadde sine lokaler på gateplan. Senere har det vært bl.a. PC-butikk, frisør, garnforretning og tatoveringsstudio i lokalene på gateplan.

I 2012 ble bygården og nabotomten, Storgaten 21, også kjent som «Drosjetråkka», overtatt av selskapet Dronningensgate 27 AS. De nye eierne ønsket å utvikle  eiendommene til en kombinasjon av bolig- og næringslokaler. Første trinn, Storgaten 21, ble fullført i 2019, med 23 leiligheter i 6 etasjer. Deretter startet  totalrehabilitering av Dronningensgate 27 med 12 leiligheter og 4 næringsseksjoner, som ble ferdig våren 2021.

Skal vi ta en prat?

Vil du høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg med ditt arrangement?

Kontakt oss